octaviawrc wpadaj na spota, chce się autem na takim zestawie przejechać :P
Wymiana głośników
Zwiń
X
-
Wymiana głośników
Witam
Małe pytanko do Was kochani. Interesuje mnie wymiana oryginalnych głośników w octavii 2 na gwarancji. Czy orientujecie się jakie głośniki będą pasowały do tych dziurek w drzwiach? Chciałbym mieć lepszy bass z audio a te oryginalne grają tak sobie. Jakie fajne głośniczki polecacie i co z gwarancją mogą się doczepić?
Pozdrawiam
-
-
Mogą się doczepić, bo wymiana wymaga ingerencji w drzwi.
Inna sprawa, czy faktycznie się zorientują - dopóki nie będą musieli ściągać tapicerki drzwi, to mogą nawet nie mieć pojęcia.
Ja miałem tak z ASO Seata, które za montaż głośników chciało 1100zł i powiedzieli, że nie mogę tego robić sam, bo stracę gwarancję. Oczywiście nie posłuchałem, zamontowałem, auto wymagało wizyty w ASO i nawet mając specyfikację auta, z której wynikało, że nie było głośników, nie zorientowali się. Ba! Podczas naprawy nawet sobie głośniej radia słuchali.
Komentarz
-
-
wazne tez czy masz seryjne radio czy cos lepszego........ jesli seryjne radio, to nawet jak wsadzisz porzadne glosniki o duzej mocy to radio nie wydoli i beda jeszcze gorzej graly niz slabsze._______________________
była Octavia II 2007 1.9 TDI BXE Elegance
jest Octavia II FL 2011 1.9 TDI BXE Elegance+Dynamic Silver
Komentarz
-
-
siedem50, bardzo... Trzeba zmienić całe boczki na takie jak na fotce ( Sound system ) + dołożenie ori głośnika z SS lub "zamiennika" ( inny będzie trudno zamontować ) + dołożenie ori wzmaka ( SS ma aktywny podział pasma ) + dołożenie wiązki lub wymiana całego kpl. głośników na 3-way. Generalnie w tej konfiguracji szkoda zabawy...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Nexus6, kowal 2002, dzięki za odpowiedź.
Mam plan na trochę modyfikacji kwestii dźwięku w aucie, ale nie planuję tak zaawansowanych modów jak ty Nexus6,
A głośniki przy nerkach nie są wymarzonym rozwiązaniem.. :evil:Był Golf IV 1.9 TDI ASV, była Astra III 1.3 CDTI , jest Octavia II FL Combi 2.0 TDI CFHC
jest CrossTouran 2.0 TDI BMN
Komentarz
-
-
siedem50, haha a Ty tak podczas jazdy sobie takie rzeczy popijasz? :twisted:moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
Komentarz